Rioolvliegjes bestrijden

Last van rioolvliegjes in huis?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

Rioolvliegjes in huis? Dan is de kans groot dat je een probleem met je riolering hebt. RGZ Rioolgroep vindt de oorzaak en helpt je snel en vakkundig.

Rioolvliegjes in huis? Dan is de kans groot dat je een probleem met je riolering hebt. Rioolvliegjes vermenigvuldigen zich erg snel en de enige manier om ze effectief te bestrijden is door de oorzaak aan te pakken. Rioolvliegjes zijn vervelend en omdat ze uit het riool komen kunnen ze ziektekiemen bij zich dragen. Het is dus belangrijk om rioolvliegjes zo snel mogelijk te bestrijden. RGZ Rioolgroep komt snel bij je langs om te detecteren of er een gat of scheur in de riolering zit en lost het probleem vakkundig voor je op.

Wat zijn rioolvliegjes en hoe komen ze in je huis?

Rioolvliegjes, of motmuggen, zijn kleine zwarte vliegjes. Je ziet ze vaak op je muren zitten wanneer je last hebt van een rioleringsprobleem. De larven van rioolvliegjes voeden zich met rottend organisch materiaal. Een riool dat niet goed werkt zorgt vaak voor verontreinigd rioolwater waardoor er een sliblaag achterblijft. En dat is de perfecte voedingsbodem voor de larven van rioolvliegjes.

Eitjes van rioolvliegjes worden in clusters van 10 tot 200 eitjes per keer gelegd en binnen één tot drie weken wordt een ei een volwassen rioolvliegje. Dat is erg snel dus voor je het weet heb je honderden of zelfs duizenden rioolvliegjes. Wanneer je een gat of een scheur in je riolering is kunnen de kleine rioolvliegjes makkelijk je huis binnenkomen.

Rioolvliegjes bestrijden

Zoals gezegd is het voor het bestrijden van rioolvliegjes belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen hoe ze je huis binnenkomen. Met rookdetectie kunnen wij snel lekkages achterhalen, zonder dat vloeren, muren of leidingen open gemaakt moeten worden. Wanneer de lekkage is gevonden wordt de riolering gerenoveerd of vervangen. De rioolvliegjes zullen dan snel verdwijnen.

Neem vandaag nog contact op met RGZ Rioolgroep en maak een afspraak voor het bestrijden van rioolvliegjes in huis.