Afvoer ontstoppen Breda

Afvoer ontstoppen in Breda?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

Een verstopte afvoer in Breda vervelend en kan de leiding beschadigen. Bel met een professional die in Breda langs komt om de afvoer te ontstoppen.

Een verstopte afvoer in Breda is niet alleen vervelend, het kan ook beschadigingen aan de leiding veroorzaken. En dan kijk je tegen veel hogere kosten aan. Zorg er daarom voor dat je de afvoer zo snel mogelijk weer ontstopt. Er zijn een aantal technieken die je zelf kunt proberen voordat je een professional inhuurt om de afvoer te ontstoppen. Of je belt direct met een professional die bij je in Breda langs komt om de afvoer te ontstoppen en het riool grondig te reinigen.

 

Een afvoer ontstoppen in Breda

Met een plopper, ontstoppingsveer of een ontstoppingsmiddel kun je proberen om de verstopping in de afvoer te verhelpen. Pas hier altijd wel mee op want een beschadiging aan de afvoer of de leiding kost veel meer dan laten ontstoppen door een professional.
 

Werkwijze ontstoppingsbedrijf RGZ Rioolgroep

Een ontstopping verhelpen kan meestal zonder grote ingrepen gedaan worden. de afvoer wordt doorgeveerd meet een ontstoppingsveer of doorgespoten met een hogedruk spuit. In sommige gevallen helpt dit niet en moet er dieper in de afvoer gekeken worden. In dat geval kijken wij met een speciale camera in het riool om de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Dat gebeurt altijd in overleg en wanneer de oorzaak bekend is krijg je een overzichtelijke offerte zodat je precies weet wat je qua kosten kunt verwachten.
 

Moet je altijd zelf betalen voor een verstopte afvoer in Breda?

Het eerste dat je moet bepalen voordat je met het ontstoppen van de afvoer aan de slag gaat is waar de verstopping zich bevindt. Breda heeft een relatief oud rioolstelsel en krijgt dankzij de aanwezigheid van twee rivieren en de singels veel water te verwerken. Zeker in de oudere wijken van de stad kan de oorzaak van een verstopte afvoer zich in de stadsriolering bevinden.

Let op! Bij de meeste huizen bevindt zich een deel van de stadsriolering in de kruipruimte onder het huis. Wanneer dit deel kadastraal gezien bij jouw woning hoort ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten.