Ontstoppingsdienst Tilburg

Afvoer ontstoppen in Tilburg?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

De ontstoppingsdienst van RGZ Rioolgroep komt snel bij je langs in Tilburg om de afvoer van de keuken of badkamer, of het toilet te ontstoppen.

De ontstoppingsdienst van RGZ Rioolgroep komt snel bij je langs in Tilburg om de afvoer van de keuken of badkamer, of het toilet te ontstoppen. Hiervoor gebruiken wij enkel milieuvriendelijke technieken, dus geen chemicaliën die de afvoer aan kunnen tasten. Lees hieronder meer over onze werkwijze bij een ontstopping of neem direct contact op en maak een afspraak in Tilburg.

 

Werkwijze ontstoppingsdienst RGZ Rioolgroep

Wanneer wij in Tilburg bij je langskomen voeren wij indien nodig een inspectie van het riool uit. Met een speciale camera brengt de ontstoppingsdienst het rioolstelsel van de woning in kaart en kunnen wij niet alleen zien waar de verstopping zit maar ook wat de staat van de riolering is. Kleine scheurtjes of lekkages worden zo snel opgespoord en kunnen eventueel verholpen worden. Dat scheelt hoge kosten in een later stadium.

Wanneer de oorzaak van de verstopping is gevonden kan deze meestal worden verholpen met een hoge druk unit. De leiding wordt dan doorgespoten waardoor de blokkade wordt verwijderd. Om te voorkomen dat we snel weer langs moeten komen om de afvoer te ontstoppen, wordt de leiding met een roterende spuitkop nog grondig gereinigd.

 

Wat als ontstoppen niet mogelijk is?

Soms is een verstopping niet het gevolg van een direct obstructie in de leiding. Wanneer een leiding bijvoorbeeld verzakt komt er een kromming in de pijp. Het afvoerwater kan dan niet goed meer doorstromen waardoor vuildeeltjes neerslaan op het laagste punt van deze kromming. Na verloop van tijd bouwt het vuil zich hier op en dat zorgt ervoor dat de diameter in de leiding steeds kleiner wordt. Het water loopt steeds minder goed weg en uiteindelijk is de hele leiding geblokkeerd.

In dat geval is het nodig om de leiding te vervangen of te renoveren, zodat deze weer recht hangt en verstoppingen in de toekomst worden voorkomen. Je belt ons dus niet alleen voor een ontstopping in Tilburg maar voor een permanente oplossing van het verstoppingsprobleem!