Afvoer ontstoppen Tilburg

Uw afvoer verstopt in Tilburg?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

Afvoer verstopt in Tilburg? RGZ Rioolgroep komt graag bij je langs om de afvoert snel, professioneel en milieuvriendelijk te ontstoppen.

Afvoer verstopt in Tilburg? Probeer het zelf met de handige tips op deze pagina. Lukt dit niet dan komt RGZ Rioolgroep graag bij je langs om de afvoert snel, professioneel en milieuvriendelijk te ontstoppen. Op deze pagina lees je wat je zelf kunt doen, hoe je een verstopte afvoer herkent en wanneer het tijd wordt om een professional te bellen.

 

Hoe weet je dat je afvoer verstopt zit?

Blijft er water staan in de wasbak van de keuken of de badkamer? Dan heb je te maken met een verstopping. Ook wanneer de wc niet (goed) meer doorloopt na het doortrekken is er sprake van een verstopte afvoer. In sommige gevallen zit er even iets vast en kun je dit met bijvoorbeeld een plopper verhelpen. Deze zuigt de afvoer vacuüm waardoor de verstopping los schiet. Wanneer dit niet werkt is de kans groot dat de verstopping dieper in de leiding zit.
 

Wat je zelf kunt doen om de afvoer te ontstoppen

We hebben de traditionele plopper al genoemd. Dit is het eerste dat je kunt proberen om de afvoer te ontstoppen. Daarnaast zijn er verschillende ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar in de winkel die de verstopping wellicht op kunnen lossen. Pas hier wel mee op. Een agressief, chemisch middel kan de leiding aantasten en lekkages veroorzaken. Tot slot kun je een ontstoppingsveer gebruiken. Deze lange veer is soepel en kan ver in de afvoer ingebracht worden om zo de verstopping los te wrikken.
 

Wanneer laat je een professional naar Tilburg komen bij een verstopte afvoer?

Wanneer je al het bovenstaande hebt geprobeerd maar de afvoer loopt nog steeds niet goed door wordt het tijd om de afvoer te laten ontstoppen door een professional in Tilburg. De kans is dan groot dat de verstopping diep in de leiding zit of dat er iets anders aan de hand is zoals een verzakte leiding. RGZ rioolgroep kan dit controleren door een camera inspectie uit te voeren om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Daarna kunnen wij het probleem snel en efficiënt oplossen.

Neem direct contact op wanneer je alles al hebt geprobeerd of simpelweg geen tijd hebt om zelf naar de verstopping te kijken. Wij komen dan zo snel mogelijk bij je langs in Tilburg om de afvoer te ontstoppen.