Riool ontstoppen Delft

Heeft u last van een verstopt riool in Delft?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

Last van een verstopt riool in Delft? RGZ Rioolgroep komt zo snel mogelijk bij je langs om het riool vakkundig te ontstoppen.

Last van een verstopt riool in Delft? RGZ Rioolgroep komt zo snel mogelijk bij je langs om het riool vakkundig te ontstoppen. Daarbij worden er meteen maatregelen genomen om te voorkomen dat je op korte termijn weer last hebt van verstoppingen. Delft heeft een relatief modern riool waardoor verstoppingen vooral op het eigen terrein voorkomen. Lees meer over rioleringsproblemen in Delft en onze werkwijze of neem direct contact op.
 

Riolering Delft

De riolering in Delft heeft een lange geschiedenis. Al in 1866 werd er geadviseerd om een compleet rioleringsstelsel aan te leggen. Voor die tijd moest de stad voorzien worden van schoon drinkwater door vers water uit de duinen aan te voeren. Uiteindelijk stemt de gemeente er in 1928 mee in om een rioleringsstelsel aan te leggen dat afvalwater niet alleen afvoert vanuit woningen en bedrijven maar via een aantal gemalen naar zee pompt. Het zou uiteindelijk tot 1953 duren tot het rioleringsstelsel volledig af is. Maar dat betekent wel dat Delft een mooie, complete en relatief modern riool heeft.
 

Zelf je riool ontstoppen?

Wanneer je te maken hebt met een verstopping in de riolering is de kans groot dat het om een blokkade gaat in de riolering van je woning. Wanneer de blokkade boven in de leiding zit kun je zelf proberen om het riool te ontstoppen. Met een plopper kun je proberen om de  verstopping los te trekken. De zuignap trekt vacuüm en trekt zo aan de verstopping die, hopelijk, los schiet. Als dit niet werkt kun je proberen om de zwanenhals los te maken om zo te kijken of je de verstopping kunt vinden. Doe dit alleen als je hier ervaring mee hebt. Zo niet, dan is het aan te raden om een professional naar Delft te laten komen om je riool te ontstoppen.
 

Professionele ontstopping Delft

Wanneer je zonder succes hebt geprobeerd om de afvoer te ontstoppen bel je met RGZ Rioolgroep. Wij sturen zo snel mogelijk een professional bij je langs in Delft met de juiste apparatuur om het /rioolservice/riool-ontstoppen-en-reinigenriool te ontstoppen. Wij proberen eerst om de verstopping te verhelpen met een ontstoppingsveer. Wanneer dit niet lukt kan het riool via de kruipruimte doorgespoten worden met een hogedruk unit. Bij het vermoeden van een andere oorzaak kijken wij met een camera in het riool om erachter te komen waar het probleem zit.