Riool stank in huis

Last van riool stank in huis?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

Problemen aan het riool kunnen een vieze stank in huis veroorzaken. Bel daarom met RGZ Rioolgroep, een van onze specialisten komt snel bij je langs.

Problemen aan het riool kunnen een vieze stank in huis veroorzaken. Erg vervelend en het kan een indicatie zijn van grotere problemen aan de leiding. Een van de dingen die je kunt proberen om van de riool stank in huis af te komen is door de riolering te ontluchten. Bel daarom met RGZ Rioolgroep. Een van onze specialisten komt snel bij je langs om je te helpen met het ontluchten van de riolering. Bij het vermoeden van een onderliggende oorzaak voeren wij een camera inspectie uit en brengen op basis daarvan een advies uit voor verdere werkzaamheden.

 

Ontluchting bij rioolstank in huis

In het riool is normaal gesproken lucht aanwezig. Deze lucht wordt vervangen door water wanneer je bijvoorbeeld het toilet doorspoelt. Om de lucht goed te laten ontsnappen is het belangrijk dat de riolering luchtdicht is en dat er een ontluchtingspijp is. Deze bevindt zich vaak op het dak van het huis om te voorkomen dat stank van het riool in huis terechtkomt.


Stankdetectie RGZ Rioolgroep

Stank vanuit het riool is vaak het gevolg van een beschadigde leiding. Een scheur of gat in de riolering zorgt ervoor dat de vieze lucht kan ontsnappen. Ook kunnen er uit het riool zogenaamde rioolvliegjes ontsnappen. Het is dan van het grootste belang dat de beschadiging zo snel mogelijk wordt opgespoord. RGZ Rioolgroep vindt de oorzaak van de rioolstank in huis met behulp van een rookgenerator. Rook wordt in de leiding gepompt en komt weer tevoorschijn waar de leiding beschadigt is. Op deze manier sporen wij de oorzaak snel op, zonder dat er onnodig breekwerk plaats hoeft te vinden.

Andere oorzaken van riool stank in huis

Wanneer je de afvoer lang niet hebt gebruikt kan het waterslot, oftewel de sifon, droog komen te staan. Rioollucht wordt dan niet tegengehouden en kan ongehinderd omhoog komen. Bij een verstopping kan de riolering niet goed ontluchten waardoor de rioollucht in huis blijft hangen. In dat geval is het belangrijk dat de leiding zo snel mogelijk ontstopt wordt.

Bij het vermoeden van een beschadiging aan de leiding voeren wij eerst een rookinspectie uit om de locatie van de beschadiging te achterhalen. Daarna wordt deze in overleg gerepareerd.