Riool verstopt Rotterdam

Last van een verstopt riool in Rotterdam?
De RGZ Rioolgroep is 24/7 bereikbaar!

 

Bel ons direct bij een verstopping!
Wij helpen u snel en vakkundig

Een verstopt riool in Rotterdam? Bij RGZ Rioolgroep zijn we snel ter plaatse en ontstoppen wij het riool vakkundig en voor een eerlijke prijs!


Het Riool in Rotterdam krijgt heel wat te verduren. Regen, afvalwater van huishoudens en bedrijven en al het andere vuil dat zijn weg vindt naar het riool. Met ruim 300.000 huishoudens en meer dan 65.000 bedrijfsvestigingen kunt u zich voorstellen dat een verstopt riool in Rotterdam flinke problemen op kan leveren. En dan heeft u een specialist nodig met ervaring in het ontstoppen van het riool die snel bij u in Rotterdam ter plaatse kan zijn. RGZ Rioolgroep is die specialist en wij helpen u snel en vakkundig van een verstopt riool af!
 

Oorzaken verstopt riool in Rotterdam

Een verstopt riool kan zijn oorzaak hebben in de riolering in uw eigen huis. Bijvoorbeeld een verstopte afvoer door etensresten, haar of andere obstructies. Maar een verstopping kan zich ook vormen in het rioleringsstelsel van Rotterdam zelf. Tot 2020 is er ongeveer 200 km aan riolering onder de stad vervangen en de komende jaren staat er nog maar liefst 2500 km aan rioolvernieuwing op de planning. Dat betekent dat een groot gedeelte van het riool in Rotterdam verouderd is en in een oud riool kunnen zich makkelijker blokkades voordoen. Bijvoorbeeld door wortels van bomen die het riool ingroeien of leidingen kapot maken.

Werkwijze van RGZ Rioolgroep

Wanneer u merkt dat de afvoer niet goed meer doorloopt komen wij snel bij u langs om de oorzaak te achterhalen. Wanneer deze zich in het leidingwerk van de woning, de tuin of elders op de eigen grond bevindt kunnen wij het riool vaak makkelijk ontstoppen door bijvoorbeeld de afvoer goed te reinigen waardoor de verstopping los komt. Wanneer dit niet het geval is moet er gekeken worden of de blokkade zich in het stadsriool onder uw woning bevindt, of buiten uw terrein. In dat geval moet er eerst overlegd worden met de gemeente Rotterdam.

Dit doen wij middels een camera inspectie waardoor we u snel uitsluitsel kunnen geven. Waar mogelijk ontstoppen wij het riool of verwijzen wij u door naar de gemeente Rotterdam wanneer de verstopping buiten uw terrein plaatsvindt.