Vetputten & septictanks

Vetputten en septic tanks installeren, legen en reinigen

De RGZ Rioolgroep levert, installeert en onderhoud vetputten, vetafscheiders en septic tanks met een gemotiveerd en gespecialiseerd team van eigen vakmensen van A tot Z. U heeft 1 aanspreekpunt.

Aankoop en installatie van vetputten en vetafscheiders

Ook voor de aankoop van een vetafscheider installatie bent u bij Rioolgroep Zeeland op het goede adres. Desgewenst kunnen wij deze voor u plaatsen en aansluiten. Voor een prijsopgave voor het leveren en/of plaatsen van een vetvangput kunt u contact met ons opnemen.

Wij leveren gecertificeerde vetafscheiders in diverse formaten!

De nieuwe vetafscheider wordt geplaatst tussen de aansluiting op het gemeente-riool en het lozingspunt van de desbetreffende locatie. Het gaat hierbij meestal om de keukenriolering. Houdt u rekening met het feit dat er geen toilet of hemelwaterafvoer op de put mag worden aangesloten.

Onder invloed van de zwaartekracht wordt het vet uit het afvalwater gescheiden, zodat dit niet in de riolering terechtkomt. Een vetafscheider of vetvangput dient volgens de geldende regelgeving te voldoen aan de EN1825-norm. Dit houdt in dat de vetvangput voorzien moet zijn van een kwaliteitsverklaring.

Septic tanks

Een septic tank of IBA systeem laten aanleggen voor uw huishouden, kantoorgebouw of camping? Voor het plaatsen of aanleggen van een septic tank of IBA systeem bent u bij de RGZ Rioolgroep aan het juiste adres. Wij helpen u graag te kijken wat voor u de beste optie is en kunnen u volledig ontzorgen met het aanleggen van een van deze systemen.

Een septic tank, ook wel septische tank of put genoemd, is een soort put welke voornamelijk zwevende stoffen verwijdert uit het afvalwater. Het maakt deze stoffen vloeibaar. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van in het water opgelost zuurstof. Een septic tank wordt voornamelijk gebruikt voor de zuivering van sanitair afvalwater. Bij grotere septic tanks kan ook huishoudelijk afvalwater gezuiverd worden. De septic tank kan ook wel gezien worden als een rottingsproces, bestaande uit 3 compartimenten. Het onderste compartiment bestaat uit de vaste stoffen, de middelste is vloeibaar en in het bovenste compartiment zitten de drijvende vaste stoffen. Het afvalwater wordt afgevoerd vanuit de middelste laag, zo blijven de vaste stoffen achter in de septic tank.

Meer informatie? Bel gerust!